Добро е общото състояние на малката Бояна, разбра Plovdiv24.bg. Нейната майка Пламена

...
Добро е общото състояние на малката Бояна, разбра Plovdiv24.bg. Нейната майка Пламена
Коментари Харесай

Има надежда за чудо за малката Бояна от Пловдив

Добро е общото положение на дребната Бояна, разбра  Plovdiv24.bg.  Нейната майка Пламена Пачова разгласява информация по отношение на здравето на дъщеричката си. След затрогваща молба на родителите за помощ и подпомагане преди време зад тяхната идея се сплотиха хиляди българи от цялата страна и от чужбина. Организираха се десетки благотворителни мероприятия, с цел да се събере нужната сума за трансплантация на стволови кафези.

Малката Бояна страда от рядко срещано генетично заболяване, поради което съвсем изцяло загуби способността си да се движи и приказва (Болест на Krabbe (сфинголипидоза), известна и като глобоидноклетъчна левкодистрофия или галактозилцеремидна липидоза и са в невъзможност. Това е рядко и постоянно съдбовно метаболитно заболяване). Единствената ѝ вяра е трансплантация да се окаже сполучлива, а молитвите на стотици хиляди хора дават поддръжка и на нея, и на околните ѝ.

Вижте затрогващия роман на майка ѝ с последната информация по лекуването на Бояна:

Здравейте, другари! Пишем ви, с цел да споделим положителни вести!

Миналата седмица, докторите ни оповестиха, че след трансплантацията, кръвните индикатори на Бояна, са положителни! Освен това, обясниха, че ще я изпишат, с цел да се лекува в домашни условия, защото това е най-хубавият метод за възобновяване! Новината ни зарадва, само че и някак си смути. Притесни ни, тъй като беше толкоз скоро след трансплантацията, а Бояна беше и още е толкоз нежна след безбройните операции.

За наша наслада, към този момент съвсем седмица, сме още веднъж тримата дружно. След толкоз дълъг интервал разграничени, близо 40 дни, това се отразява ужасно на Бояна. Безспорно, покрай тати, получи криле. Тати е протекция, сигурност, разтуха, топлота и наслада. В негово наличие е спокойна, щастлива и смела. Разбира се, тъгува и й липсват и останалите близки и другари, само че не стопираме да й обясняваме, че това е единствено краткотрайна разлъка.

Това малко творение, сподели какъв брой е мощна през миналия месец, демонстрира и голямо предпочитание за възвръщане на качества, изключително в опитите си да покаже на тати, че може, с цел да види усмивката му и получи от него хвалба за напъните си.

Тя е нашият малък-голям воин! Пътят, през който мина, не беше по никакъв начин елементарен, само че тя не сподели уязвимост, по тази причина сме сигурни, че с този войник, Чудото няма по какъв начин да не се случи.

Искаме да благодарим от сърце на индивида, който не познаваме, само че подари стволови кафези за Бояна и й даде късмет за живот! В тази връзка, желаеме да изкажем признателност и на всички от болница Medical park - докторите, сестрите, санитарите, преводача ни и координатора, които поставиха уверени и ненатрапчиви грижи за Бояна. Хора, нямаме думи да изкажем какъв брой сме ви признателни!

Искаме да благодарим и на доста хора в Турция, за които до скоро бяхме непознати, само че все пак, ни подаваха ръце и не престават да ни оказват помощ. И въпреки, надалеч от родината ни, ни накараха да се усещаме като вкъщи.

Благодарим още веднъж на всички у нас, които подариха средствата, с цел да може всичко това да се случи! Изказваме благодарности и на хората, които се молят за Бояна, които изпащат позитивни мисли и имат вяра в триумфа ни!

Искаме да благодарим на всички наши близки и другари, с които към този момент дълго време сме разграничени, само че от разстояние ни дават кураж и вяра - липсвате ни!

Без всички вас, това нямаше по какъв начин да се случи!

Предстоят ни ежеседмични визити в болничното заведение, където ще взимат кръв за проучвания на Бояна. Така лекарите ще проследят здравословното й положение и метод на възобновяване. Следващите няколко месеца оставаме в Истанбул, наоколо до болничното заведение, и се надяваме, другари, скоро да можем да ви споделим, нов малък-голям триумф на Бояна!

Желаем ви здраве на вас и обичаните ви хора!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР